Insinööriopiskelijat tempaisevat Itämeren puolesta

Insinööriopiskelijaliitto IOL ry paikallisyhdistyksineen aloittaa tänään Itämeren suojelukampanjan nimellä ”Insinööri pelastaa maailman”. Kampanjan myötä insinööriopiskelijat haluavat omalta osaltaan olla näyttämässä, että insinööri huolehtii teknologian kehitystyössä myös elinympäristömme hyvinvoinnista. Kampanja on samalla osa valtakunnallista INSSI –hanketta, jossa IOL on mukana.

Kampanja toteutetaan haalarimerkki- kampanjana sekä myöhemmin toteutettavana haastekampanjana. Kampanjan tuotto lahjoitetaan luonnonsuojelujärjestö WWF:n kautta Itämerta suojelevaan operaatio Merenneito -kampanjaan. Haalarimerkkikampanjassa jokaisesta myydystä merkistä lahjoitetaan 1 € Itämeren suojeluun. Merkkejä voi ostaa tästä päivästä lähtien Insinööriopiskelijaliiton paikallisyhdistyksistä. IOL:n paikallisyhdistys löytyy jokaisesta suomenkielistä opetusta tarjoavasta ammattikorkeakoulusta. Tarkemmat yhteystiedot paikallisyhdistyksiimme löytyvät täältä

Insinööriopiskelijaliitto IOL ry on tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelijoiden ammatillinen edunvalvoja. Jäsenistö koostuu insinööriopiskelijoista, laboratorioanalyytikoista ja rakennusmestareista. Päätoiminta-alueitamme ovat insinöörikoulutus, insinööriopiskelijakulttuuri ja työelämävalmiuksien kehittäminen.

Inssi –hanke on ammattikorkeakoulujen käynnistämä tekniikan alan koulutuksen kehittämishanke, johon kuuluu kaikki insinöörejä kouluttavat ammattikorkeakoulut sekä alan järjestöjä. Hankkeen tarkoituksena on kasvattaa tekniikan koulutuksen vetovoimaa 10%, vähentää keskeyttämisastetta 10% ja lyhentää läpäisyaikoja.

Lisätietoja:
Kampanjasta: Projektiasiamies Marjo Nykänen, Insinööriopiskelijaliitto, 0400-959 769
Inssi –hankkeesta: Projektipäällikkö Juhani Keskitalo, Inssi –hanke, 03-646 4320

Lähde: Insinööriopiskelijaliitto IOL ry