Akava Camp -kiertue välittää työelämätietoutta

Akava Camp -korkeakoulukiertue kiertää jälleen syyslukukaudella opiskelupaikkakunnilla välittämässä työelämätietoutta. Akava jäsenliittoineen järjestää Akava Camp -kiertueen kolmatta kertaa.

Aiempina vuosina Akava Camp on tavoittanut yli 20 000 opiskelijaa. Akava Camp on esillä syksyn aikana 15 opiskelijakaupungissa ja vierailee yli kahdessakymmenessä korkeakoulussa. Kiertueella on infopisteitä, joilla korkeakouluopiskelija voi tavata oman liittonsa edustajia ja saada tukea sekä vastauksia työelämäkysymyksiin.

Työelämätietoutta opiskelijan tueksi

Kiertueen merkitys on suuri, sillä harvat korkeakoulut tarjoavat opiskelijoilleen tarpeellisia työelämäkursseja. Vastavalmistunut joutuu usein oppimaan pelisäännöt kantapään kautta. Valmistumassa oleva opiskelija joutuu etsimään tietoa itsenäisesti. Samalla syntyy helposti vääriä mielikuvia omasta urasta ja tulevaisuudesta. Myös taloudellinen tilanne on tuonut työmarkkinoille suuret, uudet haasteet, joissa opiskelijoiden pitää pystyä selviytymään.

Korkeakouluopiskelijoiden työelämätietoisuus on joutunut erityiseen haasteeseen kuluvan vuoden aikana. Työelämän pelisääntöjen tunteminen on nyt erityisen tärkeää, sillä opiskelijat ja vastavalmistuneet joutuvat usein ensimmäisenä kärsimään työnantajan miettiessä säästökeinoja. Akava ja akavalaiset jäsenliitot eivät halua jättää opiskelijaa yksin huolien kanssa.

Kiertueen pääyhteistyökumppanina on aiempien vuosien tapaan If Vahinkovakuutusyhtiö.

Akava Camp-kiertue vierailee Jyväskylän ammattikorkeakoululla torstaina 19.11. osoitteessa Rajakatu 35.

Lähde: Akava ry