YTN:lle neuvottelutulos teknologiateollisuuteen

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ja Teknologiateollisuus pääsivät maanantaina 24.8. hieman ennen puoltayötä neuvottelutulokseen työehtosopimuksesta. Neuvottelutuloksen palkankorotus noudattelee Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden 20.8. saavuttamaan neuvottelutulosta.

Alan ylemmille toimihenkilöille on tarjolla tänä syksynä 0,5 prosentin korotus, joka paikallisesti sovittaessa tulee maksuun viimeistään vuoden loppuun mennessä. Jos paikallista sopua ei synny, korotus maksetaan joulukuussa yleiskorotuksena.

Uusi kolmivuotinen sopimus tulisi voimaan 1.10.2009. Vuosien 2010 ja 2011 lokakuun palkantarkistuksista neuvotellaan kunkin vuoden huhti- toukokuussa .
Tällöin sopimus voidaan myös sanoa irti.

Teksteihin ei tullut suuria muutoksia, ei erityisiä parannuksia eikä heikennyksiä. Luottamusmiehen asema kuitenkin kohenee.

– Neuvottelutulosta voi näissä oloissa pitää torjuntavoittona. Maltillisella palkankorotuksella pyritään turvaamaan jäsenten ostovoima ja auttamaan alan yrityksiä työpaikkojen säilyttämisessä, YTN:n teknologiateollisuuden pääneuvottelija ja YTN:n varapuheenjohtaja Pertti Porokari sanoo.

– Toisaalta emme ole sitoneet käsiämme. Pitkä kolmivuotinen sopimus voidaan tarvittaessa sanoa myös irti, hän toteaa.

Neuvottelutulos menee vielä YTN:n teknologiateollisuuden taustaryhmän ja YTN:n hallituksen käsittelyyn. Päätöksen tekee YTN:n hallitus 16.9. taustaryhmää kuultuaan.

Lisätietoja:
Pääneuvottelija Pertti Porokari, 040 5833 476 Vastaava asiameis Ismo Kokko, 040 7325 375

Lähde: Insinööriopiskelijaliitto IOL ry