IOL: Harjoittelu tekee insinöörin

Insinööriopiskelijaliitto IOL ry on huolissaan insinööriopiskelijoiden harjoittelu- ja kesätyöpaikkojen riittävyydestä tulevana kesänä.

Heikko taloustilanne ei saa olla este opiskelijoiden opintojen etenemiselle. Uutiset yt-neuvotteluista ja lomautuksista sekä muutenkin heikot työllisyysnäkymät eivät paranna opiskelijoiden uskoa tulevaan uraansa, eivätkä yritysten mainetta työnantajina. Yritysten ylivarovaisuus näkyy jo nyt epävarmuutena tarjota opiskelijoille harjoittelupaikkoja, vaikka irtisanomiset ja lomautukset eivät suoranaisesti estä harjoittelijoiden rekrytointia.

Harjoittelu on merkittävä ja pakollinen osa insinööritutkintoa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että opiskeluaikana hankittu laadukas työkokemus antaa suunnan valmistumisen jälkeiselle työuralle.

– On yhteiskunnan edun mukaista, että hyvän urakehityksen alkuun päässeet tekniikan alan asiantuntijat valmistuvat määräajassa, toteaa insinööriopiskelijaliiton puheenjohtaja Joonas Suominen.

Opiskeluaikana omalta alalta monipuolista työkokemusta hankkineiden insinöörien osaaminen on heti työmarkkinoiden käytettävissä. Kullanarvoista työkokemusta voivat tarjota vain alalla toimivat yritykset.

Akavalaisen Uuden Insinööriliiton opiskelijajärjestö Insinööriopiskelijaliitto IOL ry on tekniikan opiskelijoiden edunvalvontajärjestö. Liitolla on noin 20 000 jäsentä ja sen päätoiminta-alueet ovat koulutuspolitiikka, insinööriopiskelijoiden ammattikuva sekä työelämän edunvalvonta.

Lähde: Uusi Insinööriliitto UIL ry