Insinööri: Älä ota kesäkissaa

Insinööri: Älä ota kesäkissaa

Uusi Insinööriliitto UIL ry ja Insinööriopiskelijaliitto IOL ry ovat herättäneet henkiin Kesäkissa-kampanjan. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa valmistuneita insinöörejä palkkaamaan insinööriopiskelija kesätyöhön, harjoitteluun tai insinöörityötä tekemään.

Viime vuosi oli insinööriopiskelijoille haastava kesätöiden osalta ja tämä vuosi ei parempaa näytä lupaavan. Uuden Insinööriliiton ja Insinööriopiskelijaliiton tutkimusten mukaan vuonna 2008 kesätöissä oli 93 % insinööriopiskelijoista, kun vastaava luku viime vuonna oli 83 %.

Neljä vuotta koulun penkillä puurtamista ei riitä, vaan harjoittelu ja käytännön kokemus tekevät insinööriopiskelijasta insinöörin.

– Tutkimukset ovat kiistatta osoittaneet, että opiskeluaikaisella työnteolla on suuri merkitys valmistumisen jälkeiseen uraan. Opiskeluaikana hankittu käytännön kokemus viitoittaa sen tien, jolle opiskelija valmistuttuaan sijoittuu, Uuden Insinööriliiton opiskelija-asiamies Ulla-Mari Pasala sanoo.

Pasalan mukaan nykyisessä taloudellisessa taantumassa yhteinen vastuunkanto ammattikunnan tulevaisuudesta ja osaamisesta on avainasemassa.

– Insinööriopiskelijat ovat tulevaisuuden osaajia, joten ammattikunnan on pidettävä huolta omistaan.

Kampanjasta löytyy lisätietoa osoitteesta www.iol.fi ->Kesäkissa.

Lisätietoja:

Opiskelija-asiamies Ulla-Mari Pasala, ulla-mari.pasala@uil.fi ja puh. 0201 801