Insinööri tienaa nyt 4 026 euroa

Insinöörinä on ollut hyvä olla viime vuosina. Insinöörien palkat ovat nousseet parissa vuodessa paljon muita enemmän. Korotusta on tullut peräti 12 prosenttia, ja työpaikan vaihto on tuonut palkkapussiin keskimäärin 15 prosenttia lisää.

Suomalaiset rakennusinsinöörit tienaavat tänä vuonna keskimäärin 4026 euroa kuukaudessa. Tieto ilmenee Rakennusinsinöörit- ja arkkitehdit RIA ry:n teettämästä selvityksestä, josta kertoo Rakennuslehti.

Parhaiten tienaavat selvityksen mukaan yhdyskuntatekniikan rakennusinsinöörit. Heidän keskimääräinen kuukausipalkkansa on noussut 4 086 euroon. Vielä pari vuotta sitten parhaiten tienaavien keskipalkka oli 3 660 euroa eli nousua on tullut lähes 11,8 prosenttia.

Talonrakennustekniikan insinöörien keskiarvopalkka on puolestaan noussut parissa vuodessa 11,6 prosenttia ja on nyt 3 966 euroa.

Kun uraa on takana 13 vuotta, ohittavat talonrakennuspuolen insinöörit yhdyskuntatekniikan kollegansa.

RIA:n toimitusjohtajan Kimmo Sandbergin mukaan työpaikan vaihto on tuonut insinööreille keskimäärin 15 prosentin palkankorotuksen.

Uraansa aloittavan insinöörin palkka on keskimäärin 2 670– 2 780 euroa. Nämäkin palkat ovat nousseet parissa vuodessa 12 prosenttia.

Ihan yhtä hyvin ei mene rakennusarkkitehdeillä. He jäävät palkoissa jälkeen rakennusinsinööreistä peräti keskimäärin 600 euroa kuussa. Rakennusarkkitehti tienaa keskimäärin 3 420 euroa kuukaudessa. Heidän palkkansa ovat myös nousseet insinöörejä vähemmän, vain vajaat kahdeksan prosenttia.

Lähde: Taloussanomat