JIOn Insinöörilakkitilaus

 

On taas insinöörilakki-tilauksen aika.

 

lakki

Legendaarisen insinöörilakin, tuttavallisemmin imppulakin, ideoi vuonna 1969 helsinkiläinen insinööriopiskelija Heikki Silván.  Kahdeksankulmainen mustalla tupsulla/nyörillä varustettu violetin värinen samettilakki on jokaisen insinöörin ja insinööriopiskelijan päätunnus ensimmäisen opintovuoden vapusta alkaen. Tänä vuonna JIO ry juhlistaa vappua vappumarssilla, ja annamme mahdollisuuden osallistua juhlalliseen lakitustilaisuuteen, alla löytyy linkki tapahtumaan.

Tapahtuma

Lakki kustantaa jäsenillemme 98 euroa ja ei-jäsenille 143 euroa. Hinta ei sisällä postikuluja, mutta koska kyseessä on ryhmätilaus, niin ne ovat sitä pienemmät, mitä enemmän tilauksia saamme. Lakkitilauksen voi jättää oheisen linkin kautta. Lisätietoja hallitus@jio.fi.

 

Lakkitilaus

 

Vielä hieman lakkiohjesääntöä

1 §
Insinöörilakki on tupsulakki, jonka muodostaa 8-kulmainen violetti samettipäällys, musta samettireuna, lippa sekä musta silkkitupsu, joka on kiinnitetty oikealle sivulle. Insinöörilakissa on kokardi mustassa samettireunassa keskellä lipan yläpuolella. Kokardi on kullanvärinen Insinööriliiton tunnus tammenlehvin. Insinöörilakki on Insinööriliiton hyväksymä insinöörin ja insinööriopiskelijan päätunnus.

2 §
Insinöörilakin käyttöoikeus on insinööritutkinnon suorittaneilla ja insinööritutkintoa opiskelevilla ensimmäisen opiskeluvuoden vapusta alkaen.

3 §
Insinöörilakkia käytetään insinöörimäisissä tilaisuuksissa paitsi vappuna, jolloin insinöörit ja insinööriopiskelijat voivat aloittaa vapun vastaanoton aattopäivänä puolilta päivin insinöörilakki päässä.

4 §
Insinöörilakkia on käytettävä kuin hattua yleensä. Lakkia ei saa käyttää hyvän tavan vastaisesti eikä luovuttaa henkilölle, jolla ei ole insinöörilakin käyttöoikeutta.

5 §
Uusille lakinsaajille voidaan järjestää lakitustilaisuus Insinööriliitto-yhteisön toimesta.

6 §
Insinöörilakin omistaja vastaa omasta lakistaan ja lakin käytöstä aiheutuvista seuraamuksista.

7 §
Insinöörilakin ohjesääntöä toistuvasti rikkovalta katkaistakoon insinöörilakin tupsu ja toimitettakoon se lakin omistajan nimellä varustettuna Insinööriliiton keskustoimistoon säilytykseen. Lakin omistaja voi anoa oman insinöörilakkinsa tupsua takaisin kirjallisella hakemuksella osoitettuna Insinööriliiton puheenjohtajalle.

JIO